Chavez skal balsameres og udstilles altid

Venezuelanerne skal have glæde af at besøge deres afdøde leder Hugo Chavez "i al evighed". For hans lig skal balsameres og sættes til offentlig skue på et militærmuseum.

Først skal han dog ligge lit de parade i yderligere syv dage, lyder det fra landets fungerende præsident, Nicolas Maduro.

Balsameringen - som også kommunistiske ledere som Lenin, Stalin og Mao fik efter deres død - vil hjælpe med at holde den socialistiske revolution i live, siger Maduro.

- Det er blevet besluttet, at kommandantens lig vil blive balsameret, så det i al evighed kan blive fremvist for folk på museet, siger Maduro på stats-tv.

Chavez døde tirsdag efter næsten to års kamp mod kræft. Han var præsident for Venezuela i 14 år og ligger nu lit de parade på et militærakademi. Regeringen siger, at flere end to millioner tilhængere har set liget siden onsdag.

Maduro påpeger, at Chavez' officielle begravelse, hvor omkring 30 af verdens ledere deltager, stadig vil foregå fredag, men at liget derefter fortsat vil blive fremvist på akademiet i syv dage.

Torsdag slangede lange køer sig rundt om akademiet, mens alt fra soldater til fattige fra slummen, hvor Chavez var særligt populær, lovede støtte til præsidentens selvudpegede efterfølger Maduro i det kommende valg.

- Jeg stemmer på Maduro. Hvem ellers? Han er den, som Chavez pegede på, og vi må følge hans ønske, siger 77-årige Berta Colmenares.

Chavez ligger klædt i en militæruniform og den røde baret, som præsidenten var kendt for at bære. Det gjorde han blandt andet efter et mislykket militærkup i 1992, hvor han i en tale til nationen bekendtgjorde, at han gik ind i politik.

Det er endnu usikkert, hvornår der bliver afholdt præsidentvalg i olielandet, der har 29 millioner indbyggere.

I valget skal Maduro kæmpe mod oppositionslederen Henrique Capriles, der i oktober tabte kampen om præsidentposten til Chavez.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip