Cheerleader-effekten: Derfor er du lækrest sammen med vennerne

Har du prøvet at møde en gruppe lækre mænd eller kvinder i byen - for så at opdage, at de slet ikke er nær så tiltrækkende på tomandshånd? Det er den såkaldte cheerleader-effekt, som nu er blevet genstand for en videnskabelig undersøgelse, skriver The Atlantic.

Forskere fra University of California i San Diego lod forsøgspersoner bedømme, hvor tiltrækkende personer var på billeder. På nogle billeder var de alene, i andre tilfælde var de i en gruppe. Forsøgpersonerne gav højere karakterer til personerne på gruppebillederne.

Læs også: Myter om dating: Disse fem datingråd bør du droppe

Forskerne Drew Walker og Edward Vul mener, at flere ansigter udjævner hinandens særlige og mindre pæne kendetegn, fordi øjnene ser en gruppe som en enhed og ikke som personer hver for sig. Er man grimmere end gennemsnittet, bliver man altså pænere i en gruppe.

Begrebet cheerleader-effekt stammer fra komedieserien How I met your mother, hvor scorekarlen Barney ofte belærer sine venner om mere eller mindre plausible teorier om dating. Teorien om, at cheerleadere oftest ser godt ud sammen, men hver for sig ligner slædehunde, er altså nu blevet videnskabeligt bevist.

Læs også: Nyt dating-koncept: Bestik dig til en kæreste

Ifølge undersøgelsen har størrelsen af gruppen ikke betydning for effekten.

- Det kan altså være en god dating-strategi at have et par "wingmen" eller "wingwomen" (venner, der hjælper med at score, red.), især hvis deres ansigter komplimenterer og udjævner ens utiltrækkende  ansigtstræk, konkluderer forskerne i undersøgelsen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip