Chef for narkopoliti stopper efter agenters sexskandale

Michele Leonhart, topchef i det amerikanske narkopoliti (DEA), fratræder sin stilling inden for de nærmeste uger.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium.

Leonhart træder tilbage efter en skandale, som involverer amerikanske narkobetjente, der har deltaget i udenlandske sexfester, som menes at være betalt og arrangeret af colombianske narkobosser.

Hun stopper i midten af maj.

- Jeg ønsker at udtrykke min anerkendelse af Michele. Ikke bare for hendes lederskab, men også for hendes 35 års ekstraordinære tjeneste i DEA, siger justitsminister Eric Holder i en meddelelse.

Leonhart blev i sidste uge grillet under en høring i Kongressen om festerne, der foregik mellem 2001 og 2005, og hvor prostituerede deltog. Festerne blev dog først gransket flere år senere.

Årsagen til Leonharts beslutning om at forlade posten fremgår ikke af meddelelsen fra justitsministeriet, og DEA's talsmand har ikke kommenteret historien.

Tidligere rapporter og Leonharts høring har skabt bekymring for, at narkoagenterne kan have videregivet hemmeligheder om deres efterforskning, og at hemmelighederne kan være sivet videre til narkokarteller i Colombia.

Leonhart sagde under kongreshøringen, at hun ikke kendte til nogen beviser for, at følsomme informationer var sluppet ud, men hun anerkendte også, at det "absolut" var muligt.

I marts kom det frem i en rapport, at DEA's kontor for indre anliggender i 2009 og 2010 modtog beskyldninger fra "tidligere værtslandes politibetjente" om, at adskillige narkoagenter havde "skaffet prostituerede og begået andre alvorlige forseelser", da de var udstationeret i et land, som ikke fremgår af rapporten.

Amerikanske embedsmænd siger, at landet er Colombia.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip