Cheføkonom jorder Løkkes melding om topskat

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nyeste melding om lempelser af topskatten får ikke topkarakter hos Cepos.

I et interview med Børsen mandag åbner Løkke op for at hæve grænsen for, hvornår der skal betales topskat.

Men det er en dårlig idé ifølge Mads Lundby Hansen, cheføkonom i Cepos. Det vil være meget bedre at sætte satsen for topskat ned, mener han.

- Det kan selvfølgelig være politisk opportunt, men der er brug for, at også de højest lønnede får bedre incitament til at arbejde ekstra og mere produktivt, siger han i en skriftlig kommentar til Løkkes melding.

I regeringsgrundlaget optræder en lempelse af skattesatsen som et af målene, men den idé har fået en lunken modtagelse på Christiansborg.

Ved at hæve grænsen for topskatten i stedet for at sænke skatteprocenten kan Løkke måske alligevel få lavet en skattereform med et bredt flertal, skriver Børsen. Avisen nævner en grænse på fx 750.000 kroner som et muligt eksempel.

- Det ville være klogt at gøre noget ved topskatten. Der, hvor det rigtigt betyder noget, er for folk med pænt store, men ikke ekstravagante, lønninger, siger Løkke til Børsen.

Men her glemmer Løkke de personer, som tjener mest, mener Mads Lundby Hansen.

Meget taler for, at personer med høje indkomster har bedre mulighed for at reagere på lavere marginalskat. Det kan være overlægen, der selv kan bestemme om han tager et bijob på privathospitalet, siger Mads Lundby Hansen.

Topskatten er i dag på 15 procent af indkomsten over 459.000 kroner om året.

/ritzau/

 

Dagens Gossip