Cheføkonom peger på fortsatte udfordringer i økonomien

Skrevet af admin

10/04/2015

Dagens topnyheder

Der kom mere gang i den danske industri i februar, som oplevede en stigende produktion, viser tal fra Danmarks Statistik.

Men et kraftigt fald i produktionen i januar gav også grund til at forvente et løft i industriproduktionen i februar, lyder det fra Danske Banks cheføkonom, Steen Bocian.

Og helt som ventet kan der noteres en vækst, der er endt på 0,8 procent i februar.

- Selv om det naturligvis er positivt med fremgang, så var fremgangen andet end imponerende, og målt over de seneste tre måneder er der da også tale om et fald på 0,8 procent, konstaterer Steen Bocian.

Cheføkonomen fortsætter med at understrege, at den danske industri endnu ikke er i topform - og selv om der snakkes meget om økonomisk opsving, så må det konstateres, at der fortsat er betydelige udfordringer mange steder i dansk økonomi.

Fra politisk side mener Venstres økonomiordfører, Jacob Jensen, at cheføkonomen har ret i, at det går fremad i økonomien, men at det er med spæde skridt.

- Og vi er langt fra i mål, siger Jacob Jensen.

Økonomiordføreren er enig med Steen Bocian i, at der stadig er betydelige udfordringer.

- I Venstre er vi fuldt ud klar over, at hvis vi skal sikre vækst og arbejdspladser, så er det afgørende, at vi forbedrer danske virksomheders konkurrenceevne, siger Jacob Jensen.

Det er ifølge ordføreren derfor, at Venstre blandt andet foreslår et skatte- og byrdestop for erhvervslivet, en afskaffelse af NOx-afgiften, en landbrugspakke og at genindføre boligjobordningen.

Men selv om den danske industri ikke har lagt stærkt fra land i 2015, så er det Steen Bocians vurdering, at udviklingen vil bedres i løbet af året - blandt andet hjulpet på vej af en stærkere europæisk økonomi, der trækker dansk eksport op.

/ritzau/