Chefredaktør: Populære Pape kan være brutal

Den kommende konservative leder og afgående Viborg-borgmester Søren Pape Poulsen beskrives af de fleste som populær og vellidt. Men der er også kritikere. Det fortæller Lars Norup, der er chefredaktør på Viborg Stifts Folkeblad.

Særligt en periode med voldsomme besparelser på det sociale område har i et vist omfang delt vandene omkring den ellers vellidte Søren Pape Poulsen.

- Den måde, de besparelser blev gennemført på, var ret brutal. Sådan blev det oplevet. Midt i et budgetår skulle man spare to tidligere års overforbrug. Det var meget voldsomt, og nogle vil også sige, at det var for voldsomt.

Som chefredaktør for en lokalavis har Lars Norup i sagens natur en væsentlig professionel berøringsflade med byens borgmester. Og ifølge Norup har forholdet mellem Pape og avisen overvejende været godt.

- Vi har skrevet en del om sygedagpengeområdet, og der har vi haft en af de få voldsomme konflikter med ham, fortæller Lars Norup.

I den forbindelse valgte Pape både at ringe personligt til chefredaktøren, ligesom han for i blækhuset og skrev et læserbrev.

- Han skrev, at nu vidste han godt, at nu ville straffen komme, underforstået at vi ville jagte ham. Men det er jo ikke sådan, vi laver avis, siger Lars Norup, som understreger, at det ikke har været den vante omgangstone.

- Der har været den situation, hvor han reagerede meget voldsomt. Men det er ikke det, der har været kendetegnende for vores forhold til ham. Der har været gensidig respekt, siger Lars Norup.

Trods Papes vredesreaktion dengang, så tror Lars Norup ikke, at den nye konservative leder vil få problemer med at håndtere det endnu større pres, som venter, når han skal træde helt frem på kanten af den landspolitiske scene.

- Han har tidligere vist i forbindelse med skolelukninger i kommunen, at han kan klare et stort pres. Han har skam temperament, men der skal meget til at vække det, siger Lars Norup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip