Chelsea afværger sjældent Mourinho-nederlag

09/11/2013

Chelsea blev lørdag reddet af et straffespark i overtiden, som sikrede London-klubben et 2-2-resultat på hjemmebane mod West Bromwich.

Som manager for Chelsea har José Mourinho aldrig tabt en kamp på hjemmebane i den engelske Premier League. Og det skete heller ikke lørdag eftermiddag.

Belgieren Eden Hazard udnyttede et kontroversielt og yderst tvivlsomt straffespark seks minutter inde i dommerens overtid til at sikre Chelsea et enkelt point.

Angriberen Samuel Eto'o havde tidligere i kampen bragt Chelsea foran med 1-0 kort før pausen. Men den føring fik ikke lov til at holde længe.

I anden halvleg scorede West Bromwich to gange. Shane Long og Stéphane Sessegnon stod for udeholdets scoringer i det 60. og 68. minut.

Ved Sessegnons scoring til 2-1 så Chelsea-keeper Petr Cech ikke for godt ud, da bolden ikke havde stor fart på, men alligevel gled gennem hænderne på den ellers normalt så sikre tjekke.

Men Hazard gjorde lidt af skaden god igen, og dermed har Mourinho fortsat ikke tabt en ligakamp på hjemmebane med Chelsea i nu 66 kampe på Stamford Bridge i London.

I sin første periode som manager for Chelsea - fra 2004 til 2007 - lød Mourinhos ubesejrede stime på 60 kampe, og siden sommerens ansættelse har portugiseren stået i spidsen i yderligere seks hjemmekampe uden nederlag.

Den tidligere AaB-angriber Nicklas Helenius fik ikke spilletid for Aston Villa, som vandt 2-0 hjemme over Cardiff. Leandro Bacuna og Libor Kozak scorede for Aston Villa.