Chelsea måtte slide hårdt mod Schmeichel

Chelsea hører til blandt de varmeste bud på at vinde den Premier League-sæson, der startede i sidste weekend, og med lørdagens 2-0-sejr over Leicester er London-klubben startet med de forventede seks point.

Men Jose Mourinhos velbesatte mandskab måtte igennem meget bøvl og besvær, inden der langt om længe gik hul på oprykkernes defensiv med den velspillende danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel.

Chelsea havde i sidste sæson visse problemer på hjemmebane mod de "mindre hold", hvor guldkandidaterne satte unødvendige point over styr, og der var antydninger af et deja-vu mod Leicester.

Hjemmeholdets spil var nemlig langt fra så fantasifuldt og flydende som i sæsonpremieren i Burnley i mandags, og det var forbløffende få gange, Kasper Schmeichel blev kaldt i aktion i gæsternes mål før pausen.

Oprykkerne greb tingene fornuftigt an med en velorganiseret defensiv, og det lykkedes at komme til flere chancer på kontrastød.

Billedet var det samme i begyndelsen af anden halvleg, hvor Schmeichel godt nok havde et par solide redninger på forsøg fra Branislav Ivanovic og Cesc Fabregas, men hvor gæsterne havde de største chancer.

Især den tidligere landsholdsspiller David Nugent burde have scoret, da han fik en friløber over en halv bane, men måtte se Thibaut Courtois redde den halvsvage afslutning.

I stedet gik det galt for oprykkerne efter en god times spil. Ligesom i sæsonpremieren var det nyindkøbte Diego Costa, der satte Chelsea i gang, da han udnyttede roderi i Leicester-defensiven, som i flere omgange ikke fik ekspederet bolden væk.

Med et kvarter igen slukkede Eden Hazard gæsternes håb om et overraskende point på Stamford Bridge.

Den belgiske tekniker driblede sig fri i venstre side og sendte en flad afslutning mod mål. Schmeichel var nede efter bolden, men i sidste øjeblik blev skuddet rettet af af en Leicester-forsvarer, og så var der ikke noget at stille op for danskeren.

Leicester bliver med nederlaget stående på et point efter to kampe, mens Chelsea har maksimumpoint seks.

/ritzau/

 

Dagens Gossip