Chelsea ser rødt og taber terræn i engelsk guldstrid

15/03/2014

Efter tre Premier League-sejre i træk kom Chelsea helt ned på jorden igen med et 0-1-nederlag ude til Aston Villa.

Dermed mistede Chelsea et vigtigt skridt i kampen om at vinde det engelske mesterskab, selv om ligaens førerhold fortsat har et solidt hul på seks point ned til den nærmeste konkurrent, Manchester City.

Aston Villas midtbanespiller Fabian Delph stod for den afgørende scoring efter 82 minutter, da han bag om sit eget støtteben smart fik bugseret bolden i mål helt ude ved stolpen.

Inden da havde Aston Villa-angriberen Christian Benteke haft flere muligheder for at score i kampen, men han manglede den sidste skarphed i sine afslutninger.

Chelsea forsøgte at skabe chancer til at vinde kampen, men Aston Villa stod godt i forsvaret gennem alle 90 minutter.

Det hjalp heller ikke Chelsea, at den brasilianske kantspiller Willian fik sit andet gule kort i kampen, så London-klubben måtte spille de afgørende godt 25 minutter med en mand i undertal.

Og i slutminutterne fik endnu en af Chelseas brasilianske spillere Ramires også rødt kort. Det fik Chelsea-manager José Mourinho til at skælde ud på dommeren, som kvitterede med bortvisning af portugiseren.

Den tidligere AaB-angriber Nicklas Helenius var endnu en gang slet ikke med i truppen for Aston Villa. Forsvarsspilleren Jores Okore er fortsat skadet og var derfor heller ikke med for Villa.

Chelsea har 66 point efter 30 kampe og topper tabellen. Manchester City, som tidligere lørdag vandt 2-0 ude over Hull, har 60 point. Men City har spillet tre kampe færre end Chelsea.