Chelsea tager afstand fra racismesag

Chelsea FC afventer en undersøgelse fra det franske politi, som skal kaste lys over en episode, der udspillede sig i metroen i Paris inden tirsdagens 1-1 kamp mellem Paris Saint-Germain og Chelsea i Champions League.

En video, der florerer på internettet viser, hvordan en gruppe Chelsea-tilhængere skubber til en sort mand og forhindrer ham i at komme ind i en togvogn.

En talsmand fra Chelsea FC har på klubbens vegne taget kraftig afstand fra tilhængernes opførsel.

- Bliver det bevist, at de involverede personer er medlemmer af klubben eller har sæsonkort, så vil vi straffe dem på den hårdest mulige måde, siger han, og henviser til sanktioner i form af udelukkelse fra klubben og dens kampe.

Det internationale fodboldforbund Fifa og det europæiske fodboldforbund Uefa har de seneste år kørt flere kampagner for at få racisme ud af fodboldverdenen.

Fifas præsident, Sepp Blatter, har på de sociale medier fordømt hændelsen i metroen og sagt, at racisme ingen plads har i fodbold.

På videoen kan man blandt andet høre tilhængerne synge Chelsea-sange og en sang med teksten: "Vi er racister, vi er racister og sådan kan vi lide det".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip