Chelsea udnævner Italiens landstræner som ny manager

04/04/2016 16:40

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den engelske Premier League-klub Chelsea har udnævnt italieneren Antonio Conte som klubbens kommende manager.

På sin hjemmeside meddeler London-klubben, at Conte tiltræder fra den kommende sæson på en treårig kontrakt.

Conte er aktuelt træner for Italiens landshold og skal forsøge at sørge for succes til sit land ved sommerens EM i Frankrig, inden han skifter til Chelsea.

- Jeg ser meget frem til at møde alle i klubben og udfordringen ved at skulle konkurrere i Premier League.

- Chelsea og engelsk fodbold bliver set, uanset hvor du kommer. Fansene er passionerede, og mit mål er at følge mine sejre fra italiensk fodbold op, siger Conte.

London-klubben, der har haft en elendig sæson, fyrede tidligere på sæsonen manager José Mourinho. I stedet hyrede man hollænderen Guus Hiddink til at tage over for resten af sæsonen.

Hiddink har skabt mere balance hos Chelsea efter sin overtagelse, men holdet er ude af Champions League og har ikke udsigt til at skulle deltage i de europæiske klubturneringer i næste sæson.

Det er første gang, at 46-årige Conte prøver kræfter med engelsk fodbold. Som aktiv spiller og som træner har han udelukkende optrådt for italienske hold.

Han overtog Italiens landshold i 2014 og sikrede landet sikker kvalifikation til EM. Forinden havde Conte haft stor succes som træner i Juventus.

Her fejrede han også store triumfer som spiller i perioden fra 1991 til 2004.

Conte har igennem længere tid været sat i forbindelse med et skifte til Chelsea. Rygterne tog til, efter han midt i marts annoncerede, at han ville stoppe som landstræner efter EM for igen at blive klubtræner.

Han er glad for, at skiftet nu er ude i offentligheden, så han kan koncentrere sig fuldt ud om EM med Italien.

- Nu ønsker jeg at fokusere på Italien og vente med at tale mere om Chelsea til efter EM, siger Conte.

/ritzau/