Chelsea vinder mesterskabet for femte gang

03/05/2015

London-klubben Chelsea kan for femte gang i historien kalde sig engelsk mester i fodbold.

Søndag eftermiddag vandt holdet med 1-0 på hjemmebane over Crystal Palace og nåede dermed op på 83 point for 35 kampe.

Arsenal var det sidste hold med matematisk chance for at hente Chelsea, men selv med sejre i de fem resterende kampe kan London-rivalen maksimalt nå 82 point.

Det er fjerde gang siden sæsonen 2004/05, at Chelsea vinder Premier League - og tredje gang det sker med José Mourinho som manager.

Portugiseren er blevet beskyldt for at presse et defensivt koncept ned over sine spillere, hvilket særligt i foråret har resulteret i en række knebne sejre.

Derfor var det symptomatisk, at den afgørende sejr søndag blev en smal 1-0-sejr, der kom i hus efter et straffespark kort før pausen med Eden Hazard i centrum på alle måder.

Straffesparket blev begået mod belgieren, som selv sparkede og misbrugte efter et elendigt spark midt i målet. Hazard fulgte dog selv op og headede riposten fra målmand Julian Speroni i nettet.

Tidligere i første halvleg havde udeholdet følt sig snydt for et straffespark, da det mente, at John Terry havde hånd på bolden, men dommeren mente noget andet.

Chelsea dominerede som ventet opgøret - men uden at sprudle. Anden halvleg foregik på cruise control, men hjemmeholdet havde undervejs fine muligheder for at øge føringen.

I de sidste minutter pressede Crystal Palace dog for udligning, men Chelsea holdt stand og kunne juble over mesterskabet foran eget publikum på Stamford Bridge.