Cheminova bliver solgt til amerikanere

Aurigas frasalg af datterselskabet Cheminova har været rygtet undervejs i et længere stykke tid, og nu er det endelig faldet på plads.

Auriga sælger sprøjtemiddelselskabet Cheminova, der har hovedkontor i den nordjyske by Harboøre, for 8,5 milliarder kroner til det amerikanske selskab FMC Corporation.

Det oplyser Auriga i en meddelelse til fondsbørsen mandag morgen. Cheminova har 2200 ansatte, heraf knap 850 i Danmark.

Købet skal endeligt godkendes af Aurigas aktionærer og relevante konkurrencemyndigheder, men Auriga har allerede nu fået tilsagn fra 50 procent af aktionærerne, der stemmer for et salg. Det gælder blandt andre Aarhus Universitets Forskningsfond, der er storaktionær.

Købet ventes at være endeligt gennemført i starten af 2015.

Når købet er faldet på plads, er det planen at forsætte driften af alle Cheminovas nuværende produktionsaktiviteter. Det gælder blandt andet anlæg til fremstilling af aktivstoffer i Danmark og Indien samt anlæg til fremstilling af færdigprodukter i Danmark, Indien, Tyskland, Australien, Italien og Storbritannien.

- I FMC har vi fundet en god ny bedste ejer af vores virksomhed og det perfekte match fra et industrielt perspektiv, siger Jens Due Olsen, formand for Aurigas og Cheminovas bestyrelse.

- FMC er en succesfuld og meget anerkendt virksomhed, som værdsætter de kompetencer, vi har inden for produktion og formulering, vores stærke fundament inden for udvikling og registrering samt vores globale organisation, fortsætter han.

- FMC vil tilføre den volumen og finansielle styrke, som er nødvendig for at skabe en ægte global markedsleder i branchen for plantebeskyttelse. Jeg er stolt af vores medarbejdere - de har skabt en stærk international virksomhed, som nu kan udfolde sit fulde potentiale, siger Jens Due Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip