Cheminova-medarbejdere ser positivt på amerikansk ejer

Medarbejderne hos Cheminova er positive over, at det er et amerikansk kemiselskab, der har købt virksomheden og ikke en kapitalfond, som det ellers har været rygtet i løbet af sommeren.

Det fortæller fællestillidsmand Gunnar Krarup Andersen, efter at det mandag er blevet offentliggjort, at det amerikanske selskab FMC Corporation køber Cheminova, der har hovedkontor i Harboøre, for 8,5 milliarder kroner.

- Vi går positivt ind til det her. Når vi nu skal sælges, så synes vi egentlig, at løsningen om at sælge til en industriel partner er fornuftig frem for at sælge til en kapitalfond. Så vi glæder os til samarbejdet med den nye ejer, siger Gunnar Krarup Andersen til Ritzau.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters skulle de to kapitalfonde CVC og EQT have lagt et bud på Cheminova tidligere på sommeren.

Gunnar Krarup Andersen frygter ikke, at det amerikanske ejerskab vil betyde fyringer.

- Jeg ser det som et rigtig godt match, da der ikke er så mange overlapninger. Der bliver ikke så mange job at skære ned, men det kan selvfølgelig aldrig helt undgås, at der vil være nogle steder med dobbeltfunktioner, siger han.

Han hæfter sig også ved, at FMC Corporation årligt planlægger at investere omkring 1,1 milliard kroner i blandt forskning og udvikling.

I forbindelse med, at der har været rygter om salg af Cheminova, har medarbejderne hos Cheminova foreslået, at Aarhus Universitets Forskningsfond, der er storaktionær, sender nogle af pengene fra salget tilbage til medarbejderne.

Da Cheminova i 1986 blev børsnoteret blev vedtægterne lavet om, så medarbejderne fik 4,3 procent om året af overskuddet, men ingenting ved et eventuelt salg.

- Vi foreslår Aarhus Universitet at give noget tilbage til området, men vi er også godt klar over, at der er nogle problemer i forhold til vedtægterne, siger Gunnar Krarup Andersen, der medgiver, at forslaget måske skulle have været stillet tidligere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip