Chiagrød med rabarberkompot og mandel-knas

De små chiafrø er blevet uhyre populære i både bagværk og som grød.

De indeholder rigtig mange nærende ting. For eksempel har de 700 procent flere Omega 3-fedtsyrer end laks. De er også rige på selen, jern, magnesium, fiber og fosfor. Kort sagt: De er meget sunde.

Nogle spiser grøden til morgenmad, men den kan også sagtens gå som dessert. Her får den følgeskab af rabarberkompot og mandler.

Til seks portioner skal du bruge:

Grøden
40 gram chiafrø*
400 ml kokosmælk
1 teske sukrin eller sukker
En halv vaniljestang

Kompotten
150 gram rabarber
2,5 spiseskefulde sukrin gold eller sukker
1 spiseskefuld vand

Pynt
1 lille håndfuld mandler

*Chiafrø kan købes i de fleste helsekostbutikker og også i nogle supermarkeder. De kan oftest findes billigst på nettet og kan også bruges i bagværk.

Sådan gør du:
Hæld 40 gram chiafrø op i en skål. Tilsæt sukrin eller sukker og indholdet af en halv vaniljestang (resten af den halve vaniljestang skal du bruge til kompotten, så gem den).

Hæld derefter kokosmælken oven i. Blend i et par minutter med en stavblender eller lignende. Det er vigtigt, at frøene bliver blandet helt rundt - ellers klumper de. Sæt derefter grøden på køl. Den kan også hældes op i serveringsglas med det samme. Chiagrøden skal stå på køl mindst to timer, men gerne natten over.

Rens rabarberne og skær dem ud i stykker á cirka en centimeter. Kom dem, sukrin gold eller sukker og vaniljestangen, du brugte til grøden, i en gryde. Tilsæt en spiseskefuld vand.

Varm kompotten op på komfuret. Den skal lige op at koge, hvorefter der skal skrues ned. Det tager cirka 10-15 minutter, før rabarberne er kogt så meget ud, at du kan mose dem til kompot med grydeskeen. Stil derefter kompotten på køl.

Når det er tid til servering, hakkes en håndfuld mandler.

Kom en klat grød i bunden af et glas, dernæst lidt kompot og top så med mandler.

Chiagrøden mætter temmelig meget. God appetit.

Se flere billeder nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip