Chile er klar til finalen i Copa America

30/06/2015

Værtsnationen Chile er i finalen ved Copa America i fodbold efter en 2-1-sejr over Peru natten til tirsdag dansk tid.

Første halvleg af kampen, der blev spillet i hovedstaden Santiago, blev dramatisk og underholdende.

Peru startede bedst, men blev i det 20. minut ramt af en udvisning, da Carlos Zambrano fik det røde kort efter en alt for voldsom tackling af Charles Aranquiz.

Tre minutter før pausefløjtet bragte Eduardo Vargas hjemmeholdet foran 1-0 på en kontroversiel scoring. Tv-billeder viste, at Vargas stod offside, da han tæt på målet prikkede bolden ind.

Peru kom tilbage i kampen et kvarter efter pausen, da holdet fik udlignet på et selvmål af Chiles Gary Medel, der var så uheldig at dirigere et indlæg fra Peru ind i sit eget net.

Men bare fire minutter senere bragte Eduardo Vargas igen Chile foran med en scoring, der nok ikke er set bedre i hele turneringen.

Den 25-årige angriber erobrede bolden ved midterlinjen og i fuld fart hamrede han fra over 20 meters afstand bolden ind i det ene målhjørne bag Pedro Gallese i Perus mål.

I finalen skal Chile møde enten Argentina eller Paraguay, der mødes natten til onsdag dansk tid.

Copa America blev afviklet første gang i 1916, men det er endnu ikke lykkedes Chile at vinde turneringen. Det er første gang siden 1987, at Chile er i finalen.