Chile vil endelig have skovlen under Brasilien

Tre gange har Brasilien og Chile mødt hinanden i knockout-kampe ved VM-slutrunder. Alle tre opgør er endt med brasiliansk sejr.

På den baggrund er der ikke meget at have optimismen i, hvis man er chilener før lørdagens 1/8-finale i Belo Horizonte, men humøret er højt i Chiles VM-lejr, hvor man oprigtigt tror på revanche for nederlagene i 1962, 1998 og 2010.

- Vi har en chance for at skrive historie. Vi vil spille med det samme mod, som vi gjorde i kvalifikationen og i gruppespillet. Hvis vi ikke giver alt mod et hold, der har hele stadion og hele nationen i ryggen, så taber vi selvfølgelig klart, siger Chiles landstræner Jorge Sampaoli.

Chilenerne imponerede med en aggressiv og meget bevægelig spillefacon i den indledende runde, hvor 2-0-sejren over Spanien beskrives som holdets mesterstykke på den internationale scene.

- Chile har udviklet sig og forbedret sig meget. Nu kan vi spille uden frygt. Vi spiller for at vinde. Vi ønsker ikke at blive glemt. Brasilien har allerede en smuk historie, nu vil vi skrive vores egen, siger Jorge Sampaoli.

Der er en smule tvivl om krigeren Gary Medel, der kæmper for at kurere en muskelskade.

- I dag (fredag, red.) ville han ikke kunne spille. I morgen måske. Vi må se, om de næste 24 timer tillader ham at spille. Ligesom Arturo Vidal er han ikke 100 procent fit, forklarer Jorge Sampaoli.

1/8-finalen mellem Brasilien og Chile markerer åbningen på VM's knockout-fase. Kampen spilles lørdag klokken 18 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip