Chile vil fortsætte med vild angrebsfodbold mod Spanien

Allerede i sin første VM-kamp mod Australien viste Chile sit varemærke frem: Offensiv fodbold uden alt for megen hensyntagen til defensiven.

Det var underholdende i lange perioder, men sydamerikanerne viste sig også at være sårbare bagtil i 3-1-sejren over australierne.

Det har dog ikke fået chilenerne på andre tanker inden onsdagsbraget mod Spanien.

- Mange siger, at vores offensive spillestil får os til at virke selvmordsagtige, og det er nok også rigtigt. Men vi er kommet her for at blive verdensmestre, siger midtbanespilleren Arturo Vidal i holdets VM-lejr i Belo Horizonte.

Taktikken gav altså bonus mod Australien, men spørgsmålet er, om de spanske verdensmestre også lader sig overrumple af Chile, der ikke har vundet i de 10 seneste opgør mod Spanien. Kun to af kampene er endt uafgjort.

- Det bliver en svær kamp i mine øjne. Vi møder det bedste hold i verden, og holdene kender hinanden godt.

- Ingen forventede, at Holland ville slå Spanien 5-1. Spanierne har det, der skal til for at blive verdensmestre igen, og de vil komme på banen med en masse fremdrift, siger Vidal.

Juventus-midtbanespilleren blev opereret i sidste måned, men spillede 60 minutter mod Australien og håber at få spilletid igen mod Spanien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip