Chilener var to dage i Danmark - idømt halvandet års fængsel

Kun to dage i vinter nåede en ung chilener at opholde sig i Danmark. Han brugte ikke tiden på traditionel turisme. I stedet blev det til otte indbrud i løbet af de 48 timer.

Den 23-årige mand er en af de seks chilenere, som forleden blev dømt for at udgøre en tyvebande, der var kommet til Danmark udelukkende for at stjæle.

Fængsel i et år og seks måneder, lød det, da Retten i Lyngby for nylig bedømte hans aktiviteter i Kastrup, Birkerød, Hvidovre og Hellerup.

Mændene i gruppen er i begyndelsen af 20'erne, og tre er idømt fængsel i tre år og seks måneder.

- De er alle fra Santiago i Chile. De fleste fløj til Spanien eller Frankrig, hvorfra de tog videre til Danmark, fortæller Kenn Jørgensen, senioranklager ved Nordsjællands Politi.

Langsomt fik efterforskerne opsnuset, at en ukendt gruppe tyveknægte formentlig sendte stjålne telefoner, smykker og andre ting med pakkepost til Chile.

En dag i februar stod betjente på et posthus i København og talte med en ansat om forsendelserne.

Under samtalen nikkede hun over mod et par kunder, der i det samme var ved at købe papkasser. Det var dem.

Efter dette held i efterforskningen skyggede betjentene kunderne til en lejlighed nær Mozarts Plads i København. Betjentene ventede på forstærkning, men et par af de mistænkte stak af.

Og her var det, at en spinkel kvinde trådte hjælpende til. Hun spændte ben for en af de flygtende chilenere, mens betjente var i hælene på ham.

Det viste sig, at lejligheden bugnede af stjålne sager, og ved hjælp af dna-spor fra gerningssteder har politiet forsøgt at fastslå den periode, som de unge gæstede Danmark i.

Sagen har drejet sig om 51 indbrud. I blandt andet Hellerup, Vanløse, Birkerød og Tappernøje mistede folk smykker, bærbare computere, kameraer og andre ting.

Som nævnt var tre mænd i gruppen mere aktive end de øvrige. Christian Belisario Venegas Vidal, Gabriel Alejandro Ferreira Alarcon og Peter Bianco Ballesteros Tapia er hver idømt fængsel i tre år og seks måneder.

Desuden er to andre - Antonio de Jesus Ceballos Manqui og Diego Miranda Milla - hver idømt to år og otte måneder.

Forsvarerne for fem af de dømte oplyser tirsdag til Ritzau, at de har besluttet ikke at anke til Østre Landsret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip