Chilenere fængslet for nytårskup mod guldsmed

Fire chilenere - tre mænd og en kvinde - er tirsdag blevet fængslet i fire uger, sigtet for at stå bag en lang række indbrud, herunder et udspekuleret indbrud nytårsnat mod en guld- og sølvsmedeforretning på Nørrebro i København.

- Gerningsmændene bryder ind i naboforretningen og herfra bryder de gennem muren til guldsmeden, fortæller vicepolitiinspektør Tommy Laursen fra Station Bellahøj i Københavns Politi til Ritzau.

Inde i guldsmeden kunne de i ro og mag tømme forretningen for ure og smykker til en værdi af 1,2 millioner kroner.

Men guldsmeden havde et par dage før indbruddet bemærket en mand og en kvinde, der opførte sig mistænkeligt ved hans forretning. Mandag får han igen øje på parret, der stikker af, da han råber dem an.

- Han løber efter dem, og de forsøger at springe på en bus. Det lykkedes ikke manden at komme med bussen, men han når at smide en rygsæk ind til kvinden, siger Tommy Laursen.

Politiet anholder manden og kører efter bussen, men da den bliver standset, er kvinden stået af.

- Vi gennemsøger området, hvor chaufføren fortæller, at hun er stået af, og det lykkedes os at finde rygsækken, fortæller vicepolitiinspektøren.

I rygsækken finder politiet flere ure, der angiveligt stammer fra indbruddet i guldsmeden. De er alle pakket i kuverter og gjort klar til at blive sendt til Chile.

Men dagen skulle blive endnu bedre for politiet. For samtidig med, at betjente gennemsøgte området, hvor kvinden var stået af bussen, fik man en melding om uorden i en lejlighed i nærheden.

Da politiet når frem, stikker en mand af fra stedet, og betjentene sætter efter ham.

- Det viser sig, at han er chilener, og da vi går op i lejligheden, hvor der var uorden, fandt vi yderligere to chilenere, en mand og en kvinde. Kvinden viste sig at være hende fra bussen, siger Tommy Laursen.

I lejligheden fandt politiet en del tyvekoster fra en lang række indbrud og arbejder nu på at finde frem til ejerne.

- Vi er rigtigt glade for, at vi har stoppet dem, for de har tilsyneladende mange indbrud på samvittigheden, fortæller Tommy Laursen.

Han venter ikke umiddelbart flere anholdelser i sagen, men politiet vil blandt andet forsøge, om man kan finde frem til modtagerne af pakkerne, så man kan bede det chilenske politi gribe ind overfor dem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip