Chilensk tyvebande fængslet for indbrudsturné

Fem chilenere blev torsdag varetægtsfængslet for at stå bag en række indbrud i og omkring Nordsjælland, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Dan Houtved.

De fem mænd unge mænd er sigtet for at stå bag en række tyverier.

- Foreløbig har man fundet koster fra otte forskellige villaindbrud i Nordsjælland, København, Vestegnen og Midt- og Vestsjælland, siger vagtchefen, der dog ikke ved, hvor længe de fem skal sidde varetægtsfængslet.

De fem personer blev anholdt onsdag eftermiddag. Og her var det en spinkel ung københavnsk kvinde, der gjorde sit til, at politiet kunne anholde gruppen.

Hun spændte nemlig ben for en af de unge mænd på Mozarts Plads i København, da han kom løbende med ordensmagten i hælene.

Det er ventet, at antallet på otte indbrud vil vokse yderligere, for i en lejlighed i København har betjentene fundet cirka 200 tyvekoster.

Her lå også adskillige bilnøgler. Det stemmer med politiets teori om, at gruppen som sit særlige kendetegn i forbindelse med indbrud også har stjålet biler.

Politiet kom på sporet af de fem chilenere i lejligheden efter anholdelsen og fængslingen i slutningen af januar af en landsmand.

De fem er i alderen fra 20 til 23 år. Politiet ved ikke, hvor længe de har opholdt sig i Danmark.

Tidligere har politiet afsløret andre grupper af chilenere, som sendte tyvekoster til hjemlandet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip