Chiles nye leder: Jeg vil være præsident for alle

Michelle Bachelet vandt søndag en overbevisende sejr ved præsidentvalget i Chile, og hun er nu klar til at lede det sydamerikanske land for anden gang i sin politiske karriere.

- Jeg er glad for resultatet og sejren, og jeg vil være præsident for alle i Chile, lyder det fra Bachelet, efter at hun er blevet lykønsket af Chiles afgående præsident, Sebastian Piñera.

Bachelet stod i spidsen for Chile fra 2006-2010 som landets første kvindelige præsident, og søndag fik hun 62 procent af stemmerne i den anden og afgørende runde af valgkampen.

Hendes politiske modstander, barndomsveninden Evelyn Matthei, fik 38 procent af vælgernes kryds.

Bachelet har lovet adskillige politiske reformer i sin første tid som præsident. Hun vil blandt andet gøre noget ved den store ulighed i det chilenske samfund samt arbejde for, at økonomisk ulighed ikke forhindrer fattige chilenere i at få en uddannelse.

- Chile, nu er tiden endelig kommet til at gennemføre forandringerne, siger Bachelet til sine politiske støtter i hovedstaden Santiago.

Hun bliver anset som "folkets kandidat", og folk jubler foran præsidentpaladset i Santiago.

- Denne triumf er et lille skridt på vejen mod de forandringer, som vil komme i Chile, lyder det fra den 19-årige studerende Beatriz Jorquera, som er en af de mange, der er samlet foran præsidentboligen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip