Chok: Ingen VM-billet til Danmark

Der er alligevel ikke en VM-billet på højkant, når Danmark møder Rusland i kampen om femtepladsen ved EM i håndbold på lørdag.

Det oplyser det europæiske håndboldforbund (EHF), og pressechef i det danske forbund (DHF), Finn Tage Jensen, erkender, at danskerne har taget fejl.

- Det er en regel, EHF har besluttet at ændre på en kongres i juni. De har så ikke ændret det på deres hjemmeside. Vi kan dog ikke sige os fri for skyld, siger pressechef i DHF, Finn Tage Jensen.

Tidligere har reglen været, at de tre bedste hold fra et EM, der ikke allerede var kvalificeret, ville rejse hjem med VM-billetter.

Med både Norge og Serbien, der allerede er sikre deltagere ved VM næste år, i semifinalerne, regnede danskerne med, at femtepladsen ville give en billet.

Det er dog ikke tilfældet, fordi EHF altså har ændret reglerne, så der ikke er tre, men to pladser i spil ved dette EM.

- Nu spiller vi i stedet om kejserens skæg, konstaterer Finn Tage Jensen.

Grunden til at der overhovedet skal spilles om femtepladsen, når der ikke er noget på højkant, er, at arrangørerne solgte tv-pakkerne i januar, før ændringerne var foretaget.

Den danske delegation blev først opmærksomme på den nye situation, da landstræner Jan Pytlick på pressemødet havde talt om, at han så frem til at dyste mod Rusland om VM-billetten. Det undrede nogle af de tilstedeværende EHF-folk.

/ritzau/