Chokerende fan-vold i brasiliansk fodboldkamp

Tv-billederne var chokerende, da Atletico Paranaense og Vasco da Gama mødtes i sidste spillerunde i den brasilianske fodboldturnering.

Optøjer på tribunerne sendte nemlig tre personer på hospitalet efter grov vold. De er ifølge meldinger "i alvorlig tilstand, men dog udenfor livsfare."

Chokerende og voldsomme tv-billeder viste, ifølge nyhedsbureauet Reuters, mindst to fans, som blev sparket og trampet på mens de lå ned.

- For en nation, som skal være vært for VM om mindre end et år, er det her meget trist, siger Vasco-målmand Alessandro i et tv-interview.

- Det her stadion er ikke sikkert. Vi er bekymrede, fortsatte han.

Politiet havde ikke været på stadion, da kampen begyndte, fordi et privat vagtkorps havde opgaven, men de kom til med tåregas og fik stoppet balladen, som forsinkede kampen med mere end en time.

På tv kunne chokerede seere opleve en situation, hvor 20 Paranaense-fans sparkede en liggende mand. I en anden situation var en Paranaense-fan blevet angrebet af Vasco-tilhængere.

En fan stampede på hans nakke og siden hans hoved, mens personen så ud til at være bevidstløs.

Kampen blev spillet på det lille Arena Joinville, fordi Paranaenses normale stadion skal huse fire VM-kampe til næste år og derfor er under ombygning.

På det sportslige plan afgjorde sidste spillerunde, at Fluminense rykker ud af ligaen og dermed bliver det første brasilianske fodboldhold som oplever at rykke ud allerede året efter at være blevet mester.

/ritzau/

 

Dagens Gossip