Chokeret Laudrup-ekspert: Det må være hans egen skyld

Det danske fodboldikon Michael Laudrup er blevet fyret i Premier League-klubben Swansea, og selvom det på det seneste er gået waliserne relativt skidt på fodboldbanen, er det en stor overraskelse, at man fyrer danskeren.

Det mener journalist og forfatter Jonas Nyrup, der er en af to skribenter bag den aktuelle Michael Laudrup-bog "En gentleman i nye klæder".

- Jeg er sindssygt overrasket - i chok nærmest, siger Jonas Nyrup.

Han mener ikke, at Laudrups sportslige resultater er så dårlige, at de alene kan være forklaringen på fyringen.

- De har godt nok ikke fået særlig mange point de sidste 10 kampe, men i de 10 kampe har de jo mødt en hel række tophold, man ikke under nogen omstændigheder vil forvente, at Swansea skal vinde over.

- Swanseas altoverskyggende mål hver eneste sæson er jo at redde sig fra nedrykning, og det ligger de jo stadigvæk til at gøre, siger Jonas Nyrup.

Michael Laudrup har tidligere forladt trænerposten i de spanske klubber Getafe og RCD Mallorca før tid, ligesom han også fik sparket i russiske Spartak Moskva. Men i disse tilfælde har det givet meget mere mening, end det gør nu, siger Jonas Nyrup.

- I Getafe sagde han selv farvel, fordi han ikke fik den indflydelse på spillerindkøb, han gerne ville have. I Moskva blev han så fyret efter en decideret fejlcasting, hvor den kulturelle forskel var så stor, at det næsten ikke kunne gå anderledes.

- Og Mallorca var et galehus, hvor Laudrup var op imod manglende støtte fra klubbens stærke mand og samtidig blev modarbejdet på de indre linjer.

- I Swansea synes jeg, at klubbens tilkendegivelser har været så massive i Laudrups favør fra start af, at det er svært at tænke andet, end at det jo primært må være Laudrups egen skyld, vurderer forfatteren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip