Chris Anker lurer på fremstød i belgisk semiklassiker

Et kig på vinderlisten siger egentlig det meste. Inden for de seneste fem år har Philippe Gilbert, Alejandro Valverde, Cadel Evans og Joachim Rodriguez alle prøvet at stå øverst på podiet efter cykelløbet Fleche Wallonne.

Den belgiske semiklassiker er med andre ord en sag for feltets skrappeste drenge, men danske Chris Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo) er klar til at forfølge chancen for at tage fusen på forhåndsfavoritterne.

- Sidste år forsøgte jeg også selv at køre af sted, hvor det ikke lykkedes. Det gør det sjældent i det løb. Men man skal jo prøve. Hvis ikke man forsøger, så lykkes det jo slet ikke, siger Chris Anker Sørensen.

Der er tre danskere til start i dette års udgave af det traditionsrige løb, der bliver skudt i gang onsdag formiddag. Jakob Fuglsang er med for Astana-holdet, mens Chris Anker Sørensen blandt sine holdkammerater har landsmanden Michael Valgren.

De skal ud på 205,5 kilometer med en lang række stigninger og kommer blandt andet tre gange op ad den berygtede Mur de Huy, der sine steder stiger nærmest lodret i vejret.

Valgren har et lidt blandet forhold til løbet, som står en smule i skyggen af klassikerne Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege.

- Det er sådan et midtugeløb, og mange vil gerne slippe lidt let om ved det, fordi de tænker mere på Liege. Men man kan bare ikke komme let igennem det. Derfor er det sådan lidt et træls løb, siger Michael Valgren.

- Jeg kørte det sidste år, og det gik ikke særlig godt, siger den unge thybo, der efter sin flirt med rollen som kaptajn i Amstel Gold Race er tilbage som menig hjælperytter.

Som Tinkoff-Saxo-holdets "capitaine de route" - vejkaptajn - har Chris Anker Sørensen haft travlt med at studere Fleche Wallonne-ruten, som er lidt anderledes i år.

Før tirsdagens træning måtte han derfor tegne og fortælle for sportsdirektør Sean Yates, der ikke var lige så velforberedt på udfordringerne.

- De har ændret ruten lidt, så den er blevet hårdere. Generelt ligner Fleche Wallonne mere Liege-Bastogne-Liege end Amstel Gold Race.

- Stigningerne er lidt længere og trækker lidt mere tænder ud. De små eksplosive ryttere har det lidt sværere med det løb.

- Selv om det ligger lidt i skyggen, er det altså stort. Det er et World Tour-løb, og en World Tour-sejr kan ændre ens karriere, siger Chris Anker Sørensen.

To danske ryttere har vundet Fleche Wallonne. Kim Andersen tegnede sig for den første danske sejr i 1984, mens Bo Hamburger kørte først over stregen i 1998.

/ritzau/

 

Dagens Gossip