Chris Anker Sørensen spurter sig til tiltrængt DM-sejr

Chris Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo) er den nye danske mester i landevejscykling, efter at han søndag eftermiddag slog Cults Martin Mortensen i en tæt spurt på opløbsstrækningen i Rønde.

Efter 209 kilometers kørsel endte det altså som en duel mellem de to professionelle hold Team Cult og Tinkoff-Saxo, og på en dag, hvor talenterne viste sig flot frem, var det to af de mere erfarne folk, der var klogest i afslutningen.

- Det var lige, hvad jeg havde brug for. Jeg står uden kontrakt næste sæson, lød den umiddelbare kommentar efter sejren fra Chris Anker Sørensen til TV2 Sport.

På den sidste bakke omkring seks kilometer fra mål kom han og Mortensen af sted fra et ni mand stort favoritfelt, og efter et hårdt kørt løb var der ingen af de øvrige, der kunne svare igen.

Det er Chris Anker Sørensens første sejr siden 2010, hvor han vandt en etape i Giro d'Italia.

DM-løbet blev præget af det ventede lange udbrud, hvor en gruppe på fem ryttere lå i front i flere timer.

Men da tingene spidsede til, var hovedparten af favoritterne samlet i front, hvor også talentfulde outsidere som Michael Carbel (Cult) og Alexander Kamp (ColoQuick) befandt sig.

Der var på forhånd store forventninger til et meget åbent DM, fordi det engang altdominerende Tinkoff-Saxo-hold kun havde fire ryttere til start efter sene afbud fra Jesper Hansen og Matti Breschel.

Og de mange tilskuere i målområdet i Rønde blev ikke skuffet, for de fik et hårdt kørt cykelløb at se, hvor tempoet tidligt blev skruet i vejret.

Da de forreste kørte ind på den sidste knap 14 kilometer lange rundstrækning, var Alexander Kamp alene i front efterfulgt af ni ryttere, og da stod det klart, at det var blandt de 10, at danmarksmesteren skulle findes.

Det blev altså rutinerede Chris Anker Sørensen, der dermed får en tiltrængt sejr, der pynter flot på cv'et i de kommende måneders kontraktjagt.

Alexander Kamp var hurtigst i forfølgernes spurt og sikrede sig bronze efter en stærk præstation.

/ritzau/

 

Dagens Gossip