Chris Froome: Her skal jeg forbedre mig

Michael Lauritsen

|

03/10/2013

Dagens topnyheder

Det er ikke mange pæne ord, der er blevet sagt om Chris Froomes stil på en cykel. Særligt under sommerens Tour de France måtte den kenyansk fødte brite stå på mål for mangt en negativ bemærkning om manglende stil og elegance.

Og nu erkender Froome, at der er plads til store forbedringer. Faktisk står det højt på ønskelisten for 2014.

- Jeg kan helt sikkert starte med min position på cyklen, hvor jeg, selvom positionen fungerer, ikke ser for godt ud, siger han til Cyclingnews og uddyber:

- Mine albuer og knæ peger udad. Jeg er nødt til at forbedre min effektivitet, og jeg kan også forbedre min aerodynamik. Jeg er også nødt til at arbejde med min styrke og på taktikken.

Chris Froome erkender også, at det ikke just var stil og aerodynamik, der bragte ham til sejr i det franske. Men derimod flere års slid i pedalerne og råd fra træneren, Bobby Julich.

- Jeg vandt ikke Tour de France efter to år, men efter ti år. Ti år med omkring 30 timers træning om ugen. Cirka 15.000 timer i sadlen. Det er omkring en halv million kilometer, siger Chris Froome og fortsætter:

- Bobby Julich har hjulpet mig. Han kiggede på min træning og så, at jeg havde gode tal, men at jeg kæmpede med at producere de samme tal i løb. Han overbeviste mig om at slappe af og lærte mig at angribe på stigningerne. Det virker simpelt, men er det ikke.

Chris Froome var ganske suveræn under Tour de France. Derfor må det statement runge fælt blandt de nærmeste konkurrenter.