Christian Poulsen vender hjem til FCK

Det er et stort navn i dansk fodbold, der tirsdag klokken 13 bliver præsenteret i Telia Parken som ny spiller i FC København.

34-årige Christian Poulsen er tilbage i den klub, hvor han i sæsonen 2000/2001 fik sit store gennembrud, hvilket blandt andet førte til et dansk mesterskab i 2001.

FCK oplyser på sin hjemmeside ikke noget om længden på kontrakten, men den vil formentlig afspejle Christian Poulsens i fodboldsammenhæng fremskredne alder.

De danske vicemestre får med tilgangen tilført en stor mængde erfaring på midtbanen fra spilleren, der i perioden 2001-2012 opnåede 92 A-landskampe for Danmark, hvor han scorede seks mål.

Christian Poulsen deltog ved VM i 2002 og 2010, og han var med ved EM-slutrunderne i 2004 og 2012.

På klubplan skiftede han i 2002 til tyske Schalke 04, hvor han var i fire år med succes.

Derefter fulgte to år hos spanske Sevilla fra 2006-08, hvor han i 2007 blandt andet var med til at vinde Uefa Cuppen, forløberen for Europa League.

Christian Poulsens karriere så ud til at gå støt opad, men det ændrede sig, da han i 2008 tog skridtet op til en af de helt store klubber i Europa, italienske Juventus.

Danskeren kom med det samme i problemer, fordi klubbens fans havde forventet et større indkøb til den centrale midtbane, og de to år hos klubben var ingen stor succes.

I 2010 røg Christian Poulsen videre til en anden storklub, engelske Liverpool.

Han blev hentet af Roy Hodgson, der var træner for FCK i danskerens gennembrudssæson, men manageren røg hurtigt ud, og det samme gjorde Christian Poulsen af Liverpools hold.

I 2011 valgte Christian Poulsen at tage et skridt ned og finde sig selv via en sæson hos den lille franske klub Evian, men i sommeren 2012 gik turen videre til hollandske Ajax.

To år og to hollandske mesterskaber senere stod spilleren, der er centrum i en bog med titlen "Christian Poulsen - Fodboldnomade" på ny ved en skillevej, som førte enten til karrierestop eller hjem til Danmark.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip