Christiane: Vi skal lære at se os i spejlet

Tv-værtinde og tidligere danser Christiane Schaumburg-Müller har i kraft af sin karriere tilbragt oceaner af tid foran spejlet, og det har hjulpet hende til noget, hun mener er rigtig vigtigt.

Hun er nemlig ikke bange for at kigge sig selv grundigt i spejlet - noget som det ikke er alle, der er komfortable med.

- Jeg er opvokset som danser, og der bor man jo foran et spejl. Det betyder, at man lærer at kigge på sig selv, og det synes jeg egentlig, at alle burde lære, siger hun.

- For nogle vil det kræve, at man øver sig. Simpelthen at man tvinger sig selv til det, siger tv-værtinden.

For Christiane Schaumburg-Müller har livet foran et spejl også betydet, at hun er blevet bevidst om, at man kan rette det, man ikke bryder sig om.

- Derfor synes jeg også nogle gange, at det er svært at forstå folk, der ikke kan lide at kigge sig selv i spejlet. Jeg er jo vant til, at hvis man ser noget, man ikke kan lide, så retter man det, fortæller Christiane Schaumburg-Müller og uddyber.

- Hvis man har en grim holdning, så kan man rette den, hvis man ikke bryder sig om sine kinder, så kan man tone dem ind med makeup. Jeg er vant til, at det man ser i spejlet, det kan man modellere. Uanset om det gælder kroppen eller ens ansigt, siger hun.

Netop det med at modellere ansigtet med makeup, er noget hun efterhånden er ekspert i efter år i stolen hos forskellige makeupartister, og derfor har Christiane Schaumburg-Müller skrevet en hel bog om emnet, hvor hun giver step-by-step råd til, hvordan man får den perfekte makeup.

- Makeup er jo fantastisk, for det kan gøre dig mere powerfuld. Man kan godt være smuk uden makeup, men det kan bare være med til lige at give lidt ekstra - ligesom et par høje hæle og en lang kjole, forklarer hun.

Men man skal ikke gemme sig bag sin makeup - snarere bruge den til at fokusere på de ting, man godt kan lide ved sig selv.

- At gå med makeup er jo ikke noget med, at man så ikke har det godt med sig selv. Jo måske, hvis man går med for meget makeup og bare putter lag på lag på og prøver at skjule sit sande jeg. En god makeup fremhæver jo dit sande jeg. Den fremhæver det, du føler, du er, siger hun.

Selv er hun dog langt fra fanatisk. Hun kan sagtens gå på gaden uden makeup, men indrømmer alligevel gerne, at den er en del af uniformen, når hun skal føle sig på toppen.

- Jeg kan sagtens tage ned og handle en søndag uden at have makeup på, for der skal jeg ikke hilse på nogen.

- Men når jeg skal på arbejde - selvom jeg ved, jeg bare skal sidde indenfor en hel dag - så kan jeg godt lide, at jeg har gjort noget ud af mig selv. Det giver lidt energi, og på samme måde føler, jeg at jeg lægger den energi fra mig når jeg kommer hjem om aftenen og tager den af. Så kan jeg slappe af, siger hun.

Christiane Schaumburg-Müllers Makeup - How To Look Like a Star" udkommer 5. november.

/ritzau/FOKUS

 

 

Dagens Gossip