Christiane: Vi skal omfavne vores køn

admin

|

01/08/2014

Dagens topnyheder

At kvinder skulle være kvinder værst, er en myte. Det mener i hvert fald Christiane Schaumburg-Müller O'Connor, der med sin onlineportal chrichri.dk lancerer sit eget univers for kvinder.

Et sted, hvor kvinder kan samles og dele ud af deres erfaringer og inspirere hinanden. Noget, hun selv holder meget af.

- Det har altid betydet rigtig meget for mig at inspirere andre, og jeg glæder mig meget ved tanken om at kunne det. Jeg elsker også selv at blive inspireret af andre, fortæller Christiane Schaumburg-Müller O' Connor, der altid har følt, at kvinderne har været hendes målgruppe.

- Jeg bejler af en eller anden årsag mest til kvinder. Det er det publikum, jeg godt kan lide at henvende mig til. Jeg har aldrig gjort så meget ud af at skulle være drengenes forbillede eller sexsymbol, uden at det har været et bevidst valg, jeg har taget. Det er bare det, jeg har følt var rigtigt, og derfor er det også kvinderne, jeg taler til, siger Christiane Schaumburg-Müller O'Connor og uddyber:

- Jeg synes, vi er et stærkt køn, og jeg synes, vi skal støtte hinanden. Vi skal bakke op, hvis der er én, der gerne vil være hjemmegående husmor og vi skal støtte dem, der gerne vil have en karriere. Vi skal omfavne vores eget køn, og for mig er feminisme netop at føle et sammenhold med mit køn, siger hun.

Det sammenhold oplever hun især på det sociale medie Instagram, hvor hun har samlet knap 150.000 følgere.

- Jeg møder jo en stor gruppe kvinder der, og der synes jeg faktisk, at folk er enormt støttende og er gode til at give hinanden "thumbs up". At være feminist er jo også at bakke op om sit køn og være glad på andres vegne.

- Vi er nået ret langt i forhold til feminismen i 70'erne, hvor kvinder skulle have en stemme. Det har vi fået, og i forholdet er vi også virkelig lige. Så nu handler det om nogle andre ting. Ligestillingen er på mange måder opnået, så nu handler det om at omfavne forskellighederne.

- Alles visioner om livet og alles arbejdsmoral er jo ikke den samme. Så længe, man har passionen med sig. Jeg synes, at vi skal fokusere på at være åbne overfor hinanden og støtte hinanden, siger skuespillerinden og tv-værtinden, der trods sin karriere i underholdningsbranchen altid har haft lyst til at prøve at starte sin egen forretning.

I to år har hun arbejdet på at gøre chrichri.dk til virkelighed, og de seneste mange måneder har hun knoklet for at få siden op at køre.

- Det er vigtigt for mig at blive anerkendt som iværksætter og ikke som en, der bare får stukket ting i hånden. Chrichri ejer jeg selv, jeg er chefredaktør og jeg har selv investeret mine penge i det, fortæller hun.Chrichri - der var Christianes kælenavn, da hun læste på universitet i Frankrig som yngre - går i luften den 4. august.

Tre stærke kvinder, Christiane beundrer:

Beyonce: Jeg er mega fan. Hun er en stærk kvinde, der brager derud af. Hun er forretningskvinde, hun er kunstner og hun har et medfødt talent. Og hun er også feminist. Hun vil gerne tale til kvinder. Hendes talentmasse og den måde, hun fornyer sig selv på er meget inspirerende.

Gwyneth Paltrow: Jeg er meget inspireret af hendes hjemmeside (goop.com, red.). Hun mestrer at være fuldtidsmor og kok, have sit webunivers og stadig lave en film om året. Hun er en kvinde, der mestrer mange forskellige grene af underholdningsbranchen.

Somaly Mam: Hun skabt en organisation, der tager rundt til forskellige bordeller og underviser dem i renlighed og alt muligt forskelligt. Organisationen møder kvinder der, hvor de er. Der er nogle, som man ikke kan få ud af prostitutionen, og så hellere lære dem, hvordan de kan passe på sig selv i stedet for bare at løfte en pegefinger.

Newspaq