Christiania: Nu skal de tiltalte leverandører for retten

Smuglet over grænsen til Danmark, derefter opbevaret og ompakket for til sidst at blive leveret til hashboderne i Pusherstreet på Christiania.

Det har syv mænd angiveligt stået for i en slags leverandørkæde af hash til pusherne på Christiania, ifølge anklagemyndigheden.

Onsdag begynder den syvende og sidste Christianiasag i Københavns Byret, hvor de syv mænd er tiltalt for at levere hash til Pusherstreet.

Og både toppen og bunden i hierarkiet af leverandørkæden er kommet med, mener senioranklager Henrik Bergqvist.

- Vi tror på, at vi har hele kæden. Det vil sige fra højest til lavest. Men der er ganske givet flere leverandørkæder til Christiania, siger senioranklager Henrik Bergqvist og fortsætter:

- Der er rejst tiltale imod alle i en kæde, og det kan man også se af anklageskriftet, siger han.

De tiltalte mænd har i perioden december 2012 til 13. marts 2014 drevet en organisation, hvor de har opbevaret mindst 1,7 ton hash, lyder en af anklagerne i anklageskriftet.

I september og oktober begyndte seks andre sager omkring hashhandel på Christiania. De sager handler om salg af hash i Pusherstreet fra hashboderne, hvor i alt 77 personer er tiltalt.

- Den her sag adskiller sig fra de andre. Den handler efter vores opfattelse om personer, som har leveret hash til Christiania til en eller flere boder, siger Henrik Bergqvist.

I modsætning til de seks andre Christianiasager er der heller ikke blevet brugt politiagenter i denne her sag, fortæller senioranklageren.

- Vi har brugt det, man traditionelt bruger i narkotikasager - aflytninger, observationer, hemmelige ransagninger og den slags, siger Henrik Bergqvist.

Alle syv sager udspringer imidlertid fra den samme politiaktion, der fandt sted i foråret. Her ransagede politiet 150 adresser og anholdte 80 mennesker.

Aktionen gik under navnet "Nordlys" og er den største aktion, som politiet nogensinde har gennemført mod organiseret kriminalitet på Christiania.

Der er afsat godt 20 retsmøder til sagen, som forsætter ind i det nye år. Der forventes dom i slutningen af januar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip