Christiania taber skattesag til staten

Københavns Byret har mandag eftermiddag fastslået, at beboerne på Fristaden Christiania ikke i fællesskab kan klage over gamle ejendomsvurderinger, som, de mener, er for høje.

Dermed frifinder byretten Skatteministeriet for det søgsmål, som Fristaden Christiania havde rejst mod staten.

Sagen er opstået, fordi christianitterne mener, at der er mere forurenet jord på fristaden, end Skatteministeriet har taget højde for i dets ejendomsvurderinger, og at de derfor har betalt for meget i ejendomsskat.

Christianitterne har betalt ejendomsskat siden 1970'erne. I både 2004 og 2006 klagede christianitterne over ejendomsvurderingerne, men beskeden fra Skatteministeriet lød, at fællesskabet ikke er berettiget til at klage.

Det er ifølge ministeriet kun den enkelte christianit, der kan kæmpe for at få skatten ned, hvilket byretten altså er enig i.

Fristadens advokat, Knud Foldschack, har endnu ikke læst dommen, men siger i en kommentar til Ritzau, at han finder det ærgerligt, at byretten har tolket loven så snævert.

- Det er beklageligt, at man ikke anerkender Christiania som et fællesskab, selv om det har været et fællesskab i 40 år, siger Knud Foldschack.

Han mener, at afgørelsen er principiel, fordi den også kan få betydning for andre end Christiania.

- Det er ærgerligt, at man ikke har lagt en bredere fortolkning, så man sikrede borgernes mulighed for at klage over Skats afgørelser. Domme kan jo også få betydning for blandt andet andelsboligforeninger og lejere, understreger Knud Foldschack.

Han vil nu sammen med christianitterne overveje, om sagen skal ankes til landsretten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip