Christianiasag: Politiagenter får lov at vidne i hemmelighed

Forklædt i civil har politibetjente købt hash på Christiania. Og for at de fortsat skal kunne arbejde under dække, så skal de have lov at vidne i hemmelighed.

Det har dommer Gitte Cordes torsdag bestemt i forbindelse med en sag mod 12 hashtiltalte mænd i Københavns Byret.

En eller flere af de politiagenter, som i forbindelse med efterforskningen har købt hash i Pusherstreet, skal afhøres senere i sagen.

Under hensyn til at kunne holde deres identitet hemmelig, har anklager Line Steffensen begæret, at de tiltalte bliver ført ind i et andet rum, når agenterne skal vidne.

- Det er hensynet til, at agenterne forsat kan udføre deres arbejde. Det er påkrævet, at deres identitet skal blive ved med at være hemmeligholdt, siger Line Steffensen.

- Det er uden væsentlig betydning for de tiltalte at kunne se, hvem der bliver afhørt, lyder det fra anklageren.

Line Steffensen forklarer, at de tiltalte stadig vil kunne høre alt, hvad der bliver sagt i retssalen og følge med i afhøringen - blot uden at kunne se politibetjentene.

Størstedelen af forsvarsadvokaterne har ingen indvendinger mod anklagerens krav. Men fire af advokaterne har dog valgt at protestere.

En mener, at det er yderst vigtigt, at de tiltalte får "mulighed for generindring og genkendelse" af agenterne.

En anden forsvarsadvokat har spurgt til muligheden for sløre betjentens identitet ved "simpelthen at dække polititjenestemanden til".

Men på trods af protesterne har dommer Gitte Cordes bestemt, at de tiltalte ikke skal have lov til at være tilstede, når agenterne skal afhøres.

Sagen mod de 12 mænd er blot en enkelt ud af seks sager. Ifølge anklagemyndigheden skal de seks sager ses som én samlet sag, hvor 77 personer i alt er tiltalt.

Sagerne udspringer nemlig alle fra samme politiaktion mod hashsalget på Christiania, som fandt sted i foråret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip