Christopher Juul: Contador gav os en skrækkelig start

Skrevet af admin

10/07/2016

Dagens topnyheder

Alberto Contador (Tinkoff) angreb tidligt på den hårde bjergetape i Pyrenæerne søndag, inden han senere på etapen stod af.

Angrebet nåede dog at give effekt hos den tungere del af feltet.

- Starten var skrækkelig. Alberto angreb og gav os alle sammen lyst til at stå af, og så blev han hentet og stod selv af, siger Christopher Juul-Jensen (Orica-Bikeexchange) efter den uvejrsramte 9. etape.

Den danske rytter kan dog godt forstå, hvorfor spanieren endte med at hoppe ind i holdbilen.

- Han har slået sig gevaldigt, så hvis han ved, at han ikke kan vinde en etape eller nå noget i klassementet, så er det forståeligt nok, at han vælger at tage hjem, siger danskeren.

Mandag står den på årets første hviledag for Tour-feltet, men da gruppettoen, som Christopher Juul sad i, ikke var presset af tidsgrænsen, var det kun haglene og regnen, der gav udfordringer på den sidste stigning op til mål.

- Vi sørgede for at køre meget, meget langsomt. Min hviledag startede faktisk i bunden af den sidste stigning, og nu glæder jeg mig bare til noget hvil, lyder det fra Christopher Juul.

Han kunne samtidig konstatere, at det havde været en god dag for holdets bjergged Adam Yates, der kørte i mål sammen med klassementfavoritterne Chris Froome (Sky) og Nairo Quintana (Movistar).

- Jeg kan forstå, at Yates kørte en fremragende etape, så det er fantastisk, siger den danske Orica-Bikeexchange-rytter.

Adam Yates er fortsat nummer to i klassementet med 16 sekunder op til Chris Froome i gult. Selv bærer Yates den hvide ungdomstrøje.

/ritzau/