Christopher Juul forsvarer anonyme Tour-danskere

Matti Breschel (Cannondale) var i udbrud en enkelt dag, og Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital) var i udbrud men faldt igennem på Mont Ventoux.

Derudover er det ikke meget, man har set til de danske ryttere på tv, men det er ikke, fordi danskerne har kørt skuffende, siger Christopher Juul-Jensen (Orica-Bikeexchange).

- Det vil ikke overraske mig, hvis der er nogle folk, som sidder og tænker "øv, danskerne har ikke rigtig gjort sig gældende, og de har ikke været så meget i udbrud", men vi har alle haft nogle meget vigtige roller, siger Orica-danskeren.

- Michael Valgren (Tinkoff) kører for et hold, som har vundet tre etaper og har to trøjer. Han laver rigtig meget arbejde og sidder rigtig meget med i bjergene.

Også Christopher Juul selv udfylder en vigtig rolle uden for kameralinsernes søgelys.

- Det er det samme med mig. Jeg har ikke været særlig synlig. Der, hvor jeg har været mest synlig, har været nede bagi, hvor jeg sidder med Adam Yates, siger den 27-årige Tour-debutant.

- Man skal ikke undervurdere, hvad det har af betydning for Yates i finalerne, at han bare kan sidde bagved os større ryttere, som sidder og bruger energi på at køre ham frem, og så kører han fra alle de andre til sidst.

Både Christopher Juul og Michael Valgren har siddet med længe på de hårde stigninger i årets Tour. Begge har de ofte været blandt de sidste 40-50 ryttere på bjergene, og det tager Orica-rytteren med til erfaringskontoen.

- Jeg har absolut taget selvtillid med. Jeg er først blevet sat sent. Jeg har siddet med længe, og det har jeg været glad for, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip