Chuck Hagel kommer til Pakistan

Chuck Hagel, USA's forsvarsminister, kommer mandag til Pakistan.

Højt på dagsordenen under hans møder med blandt andre premierminister Nawaz Sharif står situationen i Afghanistan og også det noget anstrengte forhold mellem USA og Pakistan.

Det er første gang i næsten fire år, at en amerikansk forsvarsminister lægger vejen forbi Pakistan.

Forholdet har blandt andet været under svære prøvelser på grund af de amerikanske droneangreb, der er rettet mod militante i stammebæltet i grænseområdet mellem Pakistan og Afghanistan.

- Forsvarsminister Hagel mødtes med premierminister Sharif i Washington tidligere i år og ser frem til fortsatte oprigtige og produktive drøftelser, siger embedsmænd fra USA's forsvarsministerium.

Et af de problemer, de skal drøfte, er situationen med Natos forsyningskonvojer til Afghanistan, hvor Hagel i øvrigt har været på besøg i weekenden.

Forsyningskonvojer, der kører gennem det nordvestlige Pakistan for at komme til Afghanistan, er blevet standset og gennemsøgt af væbnede folk i området.

USA's militær har af samme grund suspenderet transport af udstyr gennem Torkham-grænseovergangen, der er et vigtigt transitsted, når det gælder transport af militært udstyr, som trækkes ud af Afghanistan.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip