CIA: Terrorangreb er næppe årsag til russisk flystyrt

Der er ikke noget "direkte bevis" på, at et terrorangreb er årsag til lørdagens flystyrt på Sinai-halvøen i Egypten, hvor alle 224 ombordværende omkom.

Det siger direktøren for USA's nationale efterretningstjeneste, NIA, James Clapper, mandag ifølge de internationale nyhedsbureauer.

Airbus A321-flyet fra det russiske luftfartsselskab Kogalymavia var ude af kontrol i de sidste sekunder inden tragedien ifølge selskabets vicedirektør, Aleksandr Smirnov.

- Det var en ukontrolleret flyvning, svarer han en journalist, der spørger om, hvorvidt piloterne havde kontrol over flyet, inden det styrtede.

Smirnof bemærker sig ifølge nyhedsbureauet Tass, at flyet tilsyneladende blev revet fra hinanden i luften som konsekvens af den voldsomme G-kraft, der opstår ved et frit fald. Smirnov gør det også klart, at styrtet skyldes en ydre påvirkning.

Uden at komme nærmere ind på emnet understreger han på et pressemøde i Moskva, at flyet var i en "glimrende teknisk stand".

Erklæringer om, at det skulle have været ydre omstændigheder, der har fået flyet til at styrte, er forhastet og ubegrundet, siger Aleksandr Neradko, leder af den russiske luftfartsmyndighed, Rosaviatsia, til tv-kanalen Rossija 24.

Kreml-talsmand Dmitrij Peskov siger, at Moskva ikke vil udelukke nogen version af, hvad der kan være årsag til styrtet, så længe undersøgelserne fortsat finder sted. Han advarer mod at gætte på en grund.

Aleksandr Agafonov, direktør for det russiske katastrofeministeriums brandafdeling, oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at eksperter fra Airbus, producenten af det russiske A321-fly, mandag er kommet til ulykkesstedet.

- To grupper af franske og egyptiske havarisagkyndige og -eksperter er kommet til stedet, hvor flyet styrtede ned. Eksperterne fra Airbus vil undersøge nedstyrtningsstedet og registrere, hvad de ser, siger Agafonov til Tass.

/ritzau/

 

Dagens Gossip