CIA tweeter angrebet på bin Laden fem år efter hans død

Skrevet af admin

02/05/2016

Dagens topnyheder

Om natten 2. maj 2011 blev grundlæggeren af terrornetværket al-Qaeda, Osama bin Laden, dræbt af amerikanske specialstyrker fra Navy Seals eliteenhed, Seal Team Six.

Det skete under en hemmelig operation rettet mod et hus i den pakistanske by Abbottabad.

For at markere femårsdagen for drabet på manden, der stod bag angrebet mod World Trade Center i New York og Pentagon i Washington 11. september 2001, har den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, taget et usædvanligt middel i brug: Twitter.

Ved hjælp af hashtagget #UBLRaid tweeter det normalvis hemmelighedsfulde spionagentur den fem år gamle operation, som om den udspiller sig i realtid.

- For at markere femårsdagen for operationen mod Osama bin Laden i Abbottabad vil vi tweete razziaen, som om den skete i dag, oplyser CIA ifølge nyhedsbureauet AFP.

- 1.51 EDT (Eastern Daylight Time) - helikoptere letter fra Afghanistan med kurs mod Abbottabad, Pakistan, står der i det første tweet.

- 3.30 EDT - to helikoptere lander ved stedet i Abbottabad, Pakistan. Én forulykker, men angrebet fortsætter uden forsinkelse eller skader.

- 3.39 EDT - Osama bin Laden bliver fundet på tredje sal og dræbt.

Drabet på Osama bin Laden skete på direkte ordre fra præsident Barack Obama.

CIA-chef John Brennan fortæller, at det formentlig vil have en stor betydning, hvis også lederen af den militante gruppe Islamisk Stat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, blev taget ud af spillet.

- Hvis vi fik Baghadi, tror jeg, det ville have en effekt på organisationen, og at den ville kunne mærke det, siger han til NBC.

- Men det nye fænomen IS vil true os i mange år fremover, tilføjer han.

CIA har 1,33 millioner følgere på Twitter og har sendt 1622 tweets ud, siden efterretningstjenesten kom på det sociale medie i februar 2014.

/ritzau/AFP