Cirkus: Galimatias at skulle fjerne cirkusplakater i Varde

I Cirkus Arena falder det bestemt ikke i god jord, at Varde Kommune vil have cirkussets plakater fjernet fra lygtepælene, fordi dronning Margrethe senere på ugen gæster byen.

- Det er fjollet og ødelæggende for vores forretning. Vi rejser rundt i Danmark for at sælge billetter og underholde danskerne. Plakaterne er jo en væsentlig del af vores markedsføring.

- Hvis vi skal pille plakaterne ned tre dage før, vi skal spille, så tror man jo, at forestillingen er aflyst, siger turnéchef i Cirkus Arena Klaus Jochumsen.

Han tror ikke, at kongehuset ville være generet af "et par plakater" i lygtepælene, når dronningens karet kører gennem den vestjyske by.

- Jeg tror, at kongehuset kan lide cirkus, og de har nok ikke noget imod, at der hænger et par plakater. Vi har gode relationer til kongehuset, og vores direktør har fået ridderkorset. Dronningen har jo selv været i cirkus som barn og har haft sine børn og børnebørn med.

- Og byen skal vel ikke bare være pæn, fordi kongehuset kommer. De er gået helt amok. Kravet er det rene galimatias og vanvid.

Ifølge Vardes borgmester, Erik Buhl Nielsen (V), handler det dels om sikkerheden og dels om, at byen tager sig ud fra sin bedste side.

- Det er hovedsageligt af hensyn til sikkerheden, at eventuelle løse plakater ikke bliver taget af blæsten og generer gardehusarernes heste, som går foran kareten.

- Og så er det for at vise byen og festen, som den skal være, på den strækning, hvor dronningens karet kører, siger Erik Buhl Nielsen, som påpeger, at det kun drejer sig om en lille del af Cirkus Arenas samlede udsmykning.

Men den køber Klaus Jochumsen ikke.

- Jeg tror ikke, at kommunen vil fjerne plakater, hvis der eksempelvis var folketingsvalg.

- Det er en vanvittig beslutning. Hvad er det for noget vrøvl, at plakaterne ikke må hænge der, fordi der kommer heste forbi, siger han.

Dronning Magrethe besøger Varde fredag og lørdag. Søndag kommer Cirkus Arena til byen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip