City-manager gemmer på gammel Ronaldo-plan

Vil man have succes mod Real Madrid over to kampe, er det nødvendigt at tæmme Cristiano Ronaldo.

Det lærte Wolfsburg på den hårde måde, da den portugisiske målmager med et hattrick egenhændigt ændrede 0-2 til 3-2 mod tyskerne i kvartfinalen i Champions League.

Nu er det blevet Manchester Citys tur til at forsøge at stoppe Ronaldo, men den engelske klub har også en manager, som har et indgående kendskab til Real Madrids nummer syv. Han har tidligere formået at holde Ronaldo fra fadet.

Manuel Pellegrini har som cheftræner i Villarreal mødt Ronaldo, da denne spillede i Manchester United, han har som cheftræner i Malaga fra 2010 til 2013 mødt Ronaldo flere gange, og så har han endda i en sæson selv været chef for portugiseren i Real Madrid.

Og Pellegrini tror, han kan bruge fortidens lærdom til at dæmme op for Ronaldos ellers ustoppelige målscoring.

- Jeg ved alt om ham, helt tilbage fra da mit hold mødte Manchester United, da jeg var i Villarreal, siger den chilenske Manchester City-manager om de fire Champions League-møder ifølge Reuters.

- Vi mødte dem (Manchester United, red.) fire gange i Champions League, og hver gang endte det 0-0, så vi må helt sikkert have gjort noget rigtigt.

Også i tiden som Malaga-træner lykkedes det Pellegrini at holde Ronaldo fra scoring flere gange.

I fire ud af syv opgør mod Manuel Pellegrinis Malaga måtte Ronaldo gå målløs fra banen, men i et par af de andre mindede portugiseren til gengæld også Pellegrini om, hvad der sker, hvis man ikke får lukket ned for ham.

Således lavede Ronaldo syv mål samlet i de øvrige tre Malaga-møder - blandt andet to hattricks, det ene på bare 14 minutter.

Ronaldo sad over i weekenden mod Rayo Vallecano med en lille skade, men bulletinerne fra Spanien går på, at han nok skal være blandt de 11 startende tirsdag aften i Manchester.

Her vil hjemmeholdet jagte en sejr inden returmødet i Spanien. Champions League er Pellegrinis sidste chance for en titel i Manchester City, hvor han bliver skubbet ud af Josep Guardiola til sommer.

- Det er en stor bedrift for klubben at være blandt de sidste fire i turneringen, men det vil være en drøm at komme i finalen, siger City-manageren til dpa.

/ritzau/

 

Dagens Gossip