City-manager kritiserer Real: Det var pinefuldt

Manchester City-manager Manuel Pellegrini husker ikke tilbage på sin tid i Real Madrid med den store fornøjelse.

Forud for de to klubbers kommende semifinale-duel i Champions League beskriver Pellegrini sin korte periode i Real Madrid i 2009/10-sæsonen som den mest pinefulde i sin lange trænerkarriere.

Efter sæsonen blev han fyret for at gøre plads til portugiseren José Mourinho.

- Min tid i Madrid er den mest pinefulde. Holdet var ikke komplet. Det var fortsat i en overgangsfase, og vi havde nogle grundlæggende problemer, siger den 62-årige chilener til den spanske avis Marca.

I sommeren 2009, hvor Manuel Pellegrini tiltrådte i Real Madrid, brugte klubben 257 millioner euro svarende til små to milliarder kroner på at hente spillere som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Kaka og Xabi Alonso.

Alligevel var chileneren kritisk over for salgene af Arjen Robben til Bayern München og Wesley Sneijder til Inter.

- Frustrationen gjorde, at jeg overvejede at træde tilbage, før sæsonen gik i gang.

- Vi havde mange angribere, men for få midtbanespillere. Det var ikke et hold, der kunne vinde Champions League, siger Pellegrini.

Real Madrid sluttede sæsonen som nummer to i den spanske liga efter ærkerivalen fra FC Barcelona. I Champions League nåede holdet frem til 1/8-finalerne, hvor holdet blev slået ud af franske Lyon.

I den spanske pokalturnering blev kongeklubben elimineret upåagtede Alcorcon fra den tredjebedste række.

Manuel Pellegrini mener dog ikke, at det var resultaterne, der kostede ham en fyring.

- Allerede da jeg kom til klubben, vidste jeg, at jeg ville blive fyret. Jeg vidste det i august - ikke efter Alcorcon eller vores exit fra Champions League.

- Jeg havde ikke noget forhold til bestyrelsen, tilføjer chileneren.

Til sommer er han færdig i Manchester City, når Bayern München-træner Josep Guardiola overtager hans plads. Pellegrini har det fint med, at det snart er slut i Manchester.

- City har altid ønsket at få Guardiola som træner. Hvis jeg havde vundet Champions League to gange, og det engelske mesterskab to gange, så ville Guardiola alligevel være kommet, mener han.

Manchester City møder Real Madrid i den første semifinale-duel i Champions League på tirsdag. Der er returopgør i Madrid ugen efter.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip