City uddeler øretæver til Liverpool i guldrevanche

Liverpool havde håbet på revanche mod Manchester City, men den måtte Steven Gerrard og holdkammeraterne spejde langt efter.

Manchester City vandt på hjemmebane 3-1 over Liverpool i mandagens duel mellem sidste sæsons nummer et og to i Premier League.

Stevan Jovetic og Sergio Agüero scorede målene for City, inden Pablo Zabaleta blev presset til et selvmål i slutfasen.

Gæsterne fra Liverpool kom med masser af energi, og det lykkedes flere gange at få skabt uro i hjemmeholdets forsvarskæde. Især Raheem Sterling virkede opsat i Liverpools højre side.

De helt store chancer udeblev, og lige før pausen slog mestrene til. Stevan Jovetic var hurtig over en nedfaldsbold og fik tordnet hjemmeholdet på 1-0. Gæsternes Alberto Moreno så på i stedet for at tackle, og så gik det galt.

2-0-scoringen - også signeret Jovetic - var lidt af en perle, da City udspillede Liverpools forsvar, inden bolden blev sendt på tværs til den montenegrinske angriber. Selv om det ikke var verdens nemmeste bold at få over målstregen, så fik Jovetic løftet bolden ind.

Den argentinske stjerne Sergio Agüero blev skiftet ind i det 69. minut, og angriberen skulle kun bruge få sekunder på at øge føringen. En dyb stikning endte hos Agüero, der gik forbi Liverpools nyindkøb Dejan Lovren og scorede sikkert.

I slutfasen fik Liverpool reduceret til 1-3, da Pablo Zabaleta ved bageste stolpe hårdt presset fik skubbet bolden i eget net. Det gav Liverpool lidt ekstra håb, men det lykkedes ikke at få City-spillerne ud i tovene.

Daniel Agger var ikke en del af Liverpools trup, da den danske landsholdsanfører døjer med en skade.

Manchester City har seks point efter de to første spillerunder i Premier League, mens Liverpool har tre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip