CL: Aalborg-træner håber på Kiel eller Barcelona

Storklubben THW Kiel er som regel en modstander, de fleste forsøger at undgå, men Aalborg Håndbolds træner, Nikolaj Jacobsen, vil være godt tilfreds, hvis hans mandskab bliver parret med tyskerne i Champions League.

Før tirsdagens lodtrækning til 1/8-finalerne i den prestigefyldte turnering ligger det nemlig fast, at Aalborg uanset hvad står over for en sportsligt næsten uoverkommelig opgave.

Ud over Kiel kan aalborgenserne trække spanske Barcelona og Veszprem fra Ungarn.

- Sportsligt bliver det selvfølgelig en stor udfordring og en kæmpe mundfuld, konstaterer Nikolaj Jacobsen, der anser THW Kiel, hvor han selv spillede i en årrække, for at være den mest attraktive modstander.

- Dels kommer rejsen derned ikke til at koste så mange kræfter, og dels er det et hold, vi kender godt. Økonomisk er det også langt det billigste for os.

- Jeg foretrækker enten Kiel eller Barcelona, for jeg vil helst ikke til Veszprem. Det er en ubehagelig udebane og en lang rejse, og jeg synes, de har et rigtig godt hold, siger Nikolaj Jacobsen.

Veszprem kan mønstre en trup med kendte topnavne som Laszlo Nagy og den serbiske skytte Momir Ilic.

Men Aalborg vil være alvorligt undertippede, ligegyldigt hvilket af de tre hold, de skal op imod.

- Vores målsætning var at få en af de kampe. I det selskab kan vi jo ikke gøre det store alligevel. Vi er oppe mod hold, der er bedre end os og som opererer med helt andre spillerbudgetter, end vi gør, siger Nikolaj Jacobsen.

- Sådanne kampe gør, at man bliver sat på europakortet. Alle håndboldspillere vil gerne spille Champions League, og når vi gør det, bliver det også lidt nemmere at få spillere til klubben. Der er også mulighed for at tjene nogle penge på sådan en kamp.

Aalborg-træneren fastslår, at hans hold vil spille sin chance, selv om den på forhånd synes spinkel.

- Man skal jo tro på det. Så kan man altid snakke om, hvor store chancerne er, og de er formentlig ikke så store.

- Men vi vil da forsøge at drille så meget, som vi kan - specielt på hjemmebane. Vi har jo bevist mod Hamburg og Flensborg-Handewitt, at det godt kan lade sig gøre, siger Nikolaj Jacobsen.

Også KIF Kolding København er med i lodtrækningen, der bliver gennemført tirsdag klokken 12 i Wien.

Holdet bliver matchet med enten HC Metalurg Skopje fra Makedonien eller et af de to slovenske hold, Gorenje Velenje og Celje.

/ritzau/

 

Dagens Gossip