CL-deltagelse forgylder FCK-regnskab

Der er mange penge at hente, når man deltager i fodboldens Champions League. Det kan man læse i det seneste årsregnskab for Parken Sport & Entertainment, der står bag FC København.

Selskabet kom ud af 2013 med et overskud på 210,8 millioner kroner før skat, og det er hele 154,5 millioner kroner bedre end i 2012, hvor klubben kun blev nummer to i Superligaen og ikke deltog i Champions League.

Det stemmer meget godt overens med, at selskabet i årsrapporten skønner, at Champions League-deltagelsen har forbedret bundlinjen med cirka 145 millioner kroner.

Hvad transferaktiviteter angår, har det også givet et lille plus på 19,4 millioner kroner. Det er lidt bedre end året før, hvor indtægter og udgifter i forbindelse med spillersalg udgjorde et plus på 11,6 millioner.

Parkens aktiviteter omfatter desuden feriecentret Lalandia og fitnesskæden Fitness.dk. Begge selskaber kom ud med overskud i 2013, som dog var mindre end året før.

Til gengæld lykkedes det at øge overskuddet på udlejning af kontorejendomme fra 22,8 millioner til 30,1 millioner.

Årsresultatet er det bedste i Parken Sport og Entertainment i mange år og betyder, at egenkapitalen ryger op over én milliard kroner.

Det har givetvis været medvirkende til, at aktiekursen i 2013 er steget fra 62,5 til 77, svarende til godt 23 procent.

Hvad angår gælden til kreditinstitutter, er den reduceret fra 1,265 milliarder ved udgangen af 2012 til 1,142 milliarder ved nytårstid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip