Claus Hjort kalder næsen en hævnaktion: Næse til Troels Lund er under lavmålet

Det er et forsøg på at sværte en uskyldig mand, når rød blok vil give Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen en såkaldt næse i sagen om lækagen af Thorning-parrets skatteforhold.

Det mener Venstres Claus Hjort Frederiksen.

- Jeg mener, at det er under lavmålet at give Troels Lund Poulsen en næse. For det er selv samme flertal, som nu vil uddele en næse, der besluttede at nedsætte den kommission, der pure frikendte Troels Lund og hans presserådgiver, siger Claus Hjort Frederiksen.

Skattesagskommissionen opklarede som bekendt ikke, hvem der stod bag lækagen til pressen af fortrolige skatteoplysninger om Stephen Kinnock - Helle Thorning-Schmidts mand.

Politiet kiggede også på sagen, men indstillede sin undersøgelse.

Og derfor mener Claus Hjort Frederiksen, at rød blok nu er ude i en "hævnaktion" .

- Når kommissionen efter to års arbejde, der har kostet skatteborgerne 30 millioner kroner, kommer frem til, at man ikke kan give Troels Lund skylden, så er det stærkt, at man vil hævne sig ved at udtale en generel kritik af ham, siger han.

Spørgsmålet: Hvad ser du som rød bloks motiv?

- Man vil vel bare have, at der i eftermælet af denne sag skal stå, at Troels Lund Poulsen fik en næse.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er sagen udtryk for politisk mudderkastning.

- Den næse betyder intet for Troels Lund Poulsens politiske karriere. Vi er ovre i noget, der minder om et mindre partipolitisk opgør end en egentlig juridisk behandling, sagde Engell tirsdag til Ritzau.

Det er Politiken, som bringer nyheden om, at et flertal i Folketinget bestående af Socialdemokraterne, De Radikale SF og Enhedslisten ønsker et politisk ansvar for hele sagen hos Troels Lund, som på det tidspunkt var skatteminister.

/ritzau/

 

Dagens Gossip