Claus Meyer får kæmpe bøde for ulovlig arbejdskraft

Ulovlig brug af udenlandsk arbejdskraft koster nu en af Danmarks mest kendte kokke - tv-kokken og iværksætteren Claus Meyer - et massivt økonomisk rap over fingrene.

Meyer Kantiner A/S, der delvist ejes af Claus Meyer, har fået en bøde på 250.000 kroner for at lade udenlandske studerende arbejde flere timer, end de må, i køkkenerne. Det viser en aktindsigt, som tv2.dk har fået hos Københavns Politi.

Ifølge Steen Halbye, administrerende direktør i Meyer Koncernen, er der sket fejl, som han beklager.

- Der er ikke andet at sige, end at vi ikke har været dygtige nok til at administrere denne regel fuldstændig konsekvent. Det er vores egen fejl. Det er dødssygt, men rigtigt. Der er ikke nogen søforklaringer der. Vi er rigtig kede af det, siger Steen Halbye til tv2.dk.

Aktindsigten indeholder alle bøder, som virksomheder har fået i 2013 for ulovlig brug af udenlandsk arbejdskraft, og hvor virksomheden blot har betalt bøden i al stilfærdighed - i stedet for at gå i retten med sagen.

I alt har tv2.dk fået indsigt i 59 bødeforlæg - svarende til knap tre millioner kroner. Meyer Kantiner, som også leverer mad til politikerne på Christiansborg i Folketingets kantine, topper bødelisten, der spænder mellem 10.000 kroner og tv-kokkens kvarte million.

Ulovlighederne i Meyer Kantiner A/S vedrører tre udenlandske ansatte og har stået på mellem 2011 og 2013.

En af de tre bøder er givet for en ansat, der arbejdede ulovligt gennem 22 måneder fra 2011 til 2013. Det kostede tv-kokkens selskab 220.000 kroner.

En anden bøde er givet for en ansat, der gennem to måneder arbejdede væsentligt mere end tilladt i Meyers køkken hos Novo Nordisk i Bagsværd.

Fælles for de tre sager var, at de ansatte som studerende ifølge arbejdstilladelsen højst måtte arbejde 15 timer om ugen, men arbejdede væsentligt mere.

- Det er ikke noget, vi er stolte af. Vi har fået et klask over fingrene, der kan mærkes. Også i årsregnskabet, siger Steen Halbye.

Betydelige bøder er også givet til en stribe andre velrenommerede og prominente virksomheder i hovedstadsområdet. Blandt andet har Tivoli betalt en bøde på 60.000 kroner for at lade en udenlandsk studerende arbejde mere end de tilladte 15 timer om ugen i en periode i 2012-2013.

Tivoli beklager sagen og kalder det "et hændeligt uheld" over for TV2.

/ritzau/

 

Dagens Gossip