Claus Meyer mener, at salg kan give udvikling

Kokken og iværksætteren bag madimperiet Meyer, Claus Meyer, er meget tilfreds med, at IK Investment Partners har givet 800 millioner kroner for hans og Løgismoses virksomheder. Sammen med familien Grønlykke har de torsdag valgt at offentliggøre salget.

- Grønlykke og jeg har gennem årtier holdt fast i en idé om, at der var en anden måde at producere fødevarer i Danmark, som man kan leve af. Vi har fået pænt mange flere penge til det værdigrundlag vi har levet af og kæmpet for, end vi havde i går, siger Claus Meyer til Ritzau.

Han betragter det ikke som et opkøb, men som en investering i hans og Løgismose forretninger. Med det lille men, at kapitalfonden IK Investment Kapital bliver ejerne bag.

- Det er korrekt, at de får aktiemajoriteten. Hvilket vi tager med ophøjet ro, siger han.

- Vi har stor tillid til forbrugerne. Så hvis nogle traf nogle beslutninger på vores vegne, der forringer de fødevarer, vi står bag, så er vi sikre på at forbrugerne vil reagere prompte. Og så vil den investering, man har lavet se ud af helvede til, fastslår Claus Meyer.

I stedet mener han, at han og Løgismose får en række muligheder, de ikke havde før.

- Dels fordi vi har fået nogle penge ud, men fordi firmaet har fået frisk egenkapital. Endelig har vi også fået adgang til en næsten ubegrænset pengetank, hvis bare vi lægger nogle planer frem, som ser fornuftige ud, siger han.

Det er dog ikke kun pengene, der bydes velkommen af den tidligere TV-kok.

- Når virksomhederne vokser og gamet bliver mere alvorligt, skal man træffe nogle mere langsigtet beslutninger, og der er større konsekvenser, hvis det går galt, mener Claus Meyer.

- Hverken Jacob (Grønlykke, bestyrelsesformand for Løgismose red.) eller jeg har noget imod analytiske evner. Og det er noget af det, de kan bringe til bordet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip