Clinton fører over Trump med syv procentpoint i ny måling

Demokraternes nominerede præsidentkandidat, Hillary Clinton, har øget sin føring over sin republikanske rival til over syv procentpoint i en ny Reuters/Ipsos meningsmåling, som blev offentliggjort tirsdag.

Omkring 42 procent af de vælgere, som forventes at gå til stemmeurnerne, vil stemme på Clinton. 35 procent foretrækker Trump, viser målingen, som er gennemført i dagene 4.-8. august blandt 1152 sandsynlige vælgere. Målingen har en statistisk usikkerhed på plus minus tre procentpoints.

De øvrige vælgere siger, at de enten vil stemme på en tredje kandidat eller undlade at stemme.

Resultatet af målingen opfattes af valgforskere mere som et udtryk for et fald i støtten til Trump, snarere end øget støtte til Clinton.

Ved en tilsvarende måling torsdag i sidste uge var det 42 procent af de sandsynlige vælgere, som ville stemme på Clinton, og omkring 39 procent, som ville stemme på Trump.

Republikanere, der tidligere har varetaget USA's sikkerhed, tager skarpt afstand fra Trump i et indlæg i avisen The New York Times tirsdag.

De tæller blandt andet tidligere ministre for sikkerhed, efterretningschefer og højtstående rådgivere for præsidenter. De har tjent under præsidenter fra Richard Nixon til George W. Bush.

Blandt underskriverne er de to tidligere ministre for sikkerhedsministeriet Homeland Security Tom Ridge og Michael Chertoff, den tidligere chef for de nationale efterretningstjenester John Negroponte og tidligere CIA-direktør Michael Hayden.

De advarer om, at Trump har opskræmt USA's nærmeste allierede i Nato, og at han er ude af stand til at forstå, hvor vigtigt det er for USA at have forbindelser til disse lande./ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip