Clinton: Jeg begik fejl ved at bruge privat e-mail

Tidligere udenrigsminister Hillary Clinton siger, hun begik en fejl, da hun som USA's udenrigsminister valgte at bruge en privat e-mail frem for udenrigsministeriets.

- Når jeg ser tilbage, så ville det have været bedre for mig at bruge to separate telefoner og to e-mail-konti, siger hun under et kort og tumultarisk pressemøde i FN.

Men hun understreger, at hun på intet tidspunkt, mens hun var udenrigsminister, brugte sin private mail til at sende hemmeligstemplet materiale.

- Jeg valgte af bekvemmelighed at bruge min personlige e-mail-konto, og som blev tilladt af udenrigsministeriet, fordi jeg troede, det ville være lettere at holde på kun ét værktøj til mit arbejde og til mine personlige e-mails i stedet for to, forklarer hun, mens journalister råber i munden på hinanden for at stille spørgsmål.

Clinton er tårnhøj favorit til at blive demokraternes præsidentkandidat i 2016, og i meningsmålinger ligner hun amerikanernes foretrukne præsident.

Men republikanerne har lugtet blod, efter avisen New York Times for kort tid siden afslørede, at hun havde brugt sin private e-mail som udenrigsminister.

Det giver en række komplikationer med at registrere og at sikre, at regeringen kan honorere offentlighed i forvaltningen.

Clinton siger, hun har afleveret alt relevant materiale fra sin private e-mail til udenrigsministeriet. Det drejer sig om 30.000 e-mails. Men hun erkender, at hun har slettet andre 30.000. Det vil hendes kritikere med stor sikkerhed slå ned på.

Det amerikanske udenrigsministerium siger tirsdag, at det vil gøre hele den arbejdsmæssige korrespondance på den private e-mail tilgængelig i løbet af få måneder.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip